Znáte ten pocit, kdy pořád jen splácíte a nic neušetříte?

Říkal, že pořád splácí a nic neušetří, tak jak jsme to vyřešili změnou úvěru.

Ze života

Pavlovi je 38 let. Při společném obědě probíráme blížící se Vánoce a dostáváme se na téma peněz. Pavel to má stejně jako mnoho z nás – živí rodinu, tvrdě pracuje a snaží se dětem a rodině dopřát to nejlepší. Svěřuje se mi, že splácí dva úvěry, je často v mínusu na účtu a pravidelně využívá kreditní kartu a nic neušetří. Říká mi, že to již několikrát chtěl řešit a spojit všechny úvěry dohromady, ale nemá čas obíhat banky nebo luštit detaily na internetu. Chápu ho a ptám se na další podrobnosti kolem jeho příjmu, dalších plánů apod.

Jak to dopadlo

Vybírám banku, kde mají aktuálně akční sazby a umí výhodně spojit všechny půjčky do jedné. Žádost mi Pavel podepisuje elektronicky, jeho současné smlouvy si scanuji do mobilu a vše mailem zasílám na novou banku – ta zařizuje vše potřebné včetně splacení úvěrů za Pavla. Šetříme tím čas a hlavně peněženku. Drahá kreditní karta, nevýhodný debet i nevýhodné úvěry jsou splaceny. Pavel platí o 4.000,- měsíčně méně a úroky mu klesly o víc než polovinu.

Modelový příklad

Půjčená částka 400.000,-

Splátka 5.026,- měsíčně

Při úrokové sazbě 4,80 % na 8 let

Bez poplatku, jedna schůzka v bance na podpis úvěrové smlouvy

Modelový příklad

Nový úvěr lze vyřídit zcela online, bez nutnosti několikrát chodit na pobočku banky.

Pavel šetří 4000,- měsíčně na splátce a chytře se rozhoduje odkládat na spoření 3000,- . Za pět let bude mít naspořeno cca 152.794,- a chce mít na předčasné splacení tohoto úvěru.